Spoedgevallen :

Wat valt er onder spoedgevallen?

 

  • Wanneer je hond probeert te braken, maar er niets komt. Soms is duidelijk te zien dat de buik ook iets opzwelt. Je kunt het beste direct bellen en langs komen.
  • Wanneer je hond of kat niet kan plassen. Dit kan duiden op blaasgruis in de plasbuis of een klein steentje wat vast is gelopen. Dit dient zo snel mogelijk verholpen te worden.
  • Wanneer je huisdier benauwd is en misschien zelfs al een blauwe tong krijgt. Bellen en komen!
  • Na een verkeersongeval, omdat je nooit weet of er ook inwendige schade is aangericht. Zeker wanneer er open botbreuken zijn dien je direct te bellen en langs te komen.
  • Bij verdenking op een vergiftiging dien je direct te bellen.
  • Omdat je gezien hebt dat jouw huisdier iets op heeft gegeten wat niet voor hem bedoeld was of wanneer jouw huisdier plots rare symptomen krijgt, als onophoudelijk braken, speekselen, flauwvallen, benauwdheidsklachten.
  • Kleine knaagdieren en konijnen die niet meer eten of geen keutels meer maken. Ook dit is een spoedgeval, aangezien het bij deze diertjes vrij snel gaat is afwachten geen goede optie, ook niet voor een dagje.
  • Wanneer je huisdier een epileptische aanval heeft, die niet na een paar minuten ophoudt.
  • Wanneer je huisdier aan het bevallen is en het niet vordert (richtlijn voor hond en kat: 15 minuten flink persen moet een jong opleveren, anders bellen).

 

Bij dringende gevallen kun je het beste eerst contact opnemen met ons vaste telefoonnummer: 0475/256040. Zo kunnen we je meteen beantwoorden en raad en advies kunnen geven over hoe het beste te handelen in deze situaties.

 


Wachtlijst:

Inschrijven voor onze wachtlijst? Vul jouw gegevens hier beneden gemakkelijk in en wij nemen als eerste contact met je op wanneer dit mogelijk is.


Betalingsmogelijkheden:

 

Bij ons is het in de praktijk mogelijk om contant maar ook via de pin te betalen.

Gelieve direct na de afspraak ook de kosten af te rekenen aan de balie.

( Enkel in duidelijk overleg voorafgaand aan de afspraak werken wij met betalingen op factuur, anders niet. Zit U onder bewind dan gelieve dit VÓÓR de afspraak aan te geven zodat hier rekening mee gehouden kan worden.)


Prijzenoverzicht:

 

Consultaties:

Het consult is de tijd die wij plannen voor jouw huisdier, tijdens het consult kijken we naar de algemene gezondheid van het dier en gaan we met jou in gesprek over hoe het thuis gaat en of er nog dingen zijn die sinds een bepaalde periode opgevallen zijn. Uit het consult halen wij veel informatie die ons en jouw huisier later in de behandeling gaat helpen.

 

Consult standaard:                                 €38,50

Consult uitgebreid:                                 €60,00

 

Consult 2 dieren (dezelfde eigenaar):  €48,50

Consult 3 dieren (dezelfde eigenaar):  €65,00

Consult 4 dieren (dezelfde eigenaar):  €78,00

Consult spoed:                                          €75,00

(Tijdens openingsuren)

Consult buiten openingsuren:                Vanaf €90,00 

(Een standaard consult word gerekend voor maximaal 20 minuten, een consult langer dan 20 minuten (voor 1 dier) valt onder het consult uitgebreid.) 

 

Consult paraveterinair :                          €22,00

(Consult met de assistente zijn bijvoorbeeld voor het verwijderen van teken op de huid of enkel nagels knippen, hieronder vallen geen consultaties waarbij een diagnose gesteld moet worden.)

 

Vaccinaties:

(LET OP: Deze prijzen zijn exclusief consult, dit omdat op voorhand gekeken moet worden naar de gezondheid van Uw dier; zieke dieren worden namelijk niet gevaccineerd omdat hun weerstand op dat moment al bezig is met het verhelpen van het eerste probleem.)

Vaccinaties worden gezet bij dieren om te voorkomen dat zij van de normale virussen ernstig ziek raken. Een vaccinatie zet het eigen immuunsysteem aan om antistoffen te maken tegen een bepaald virus, dit door een verzwakte versie van het virus in het lichaam te spuiten die het lichaam met een gezonde weerstand makkelijk aan kan zonder hier ziek van te raken. Door het inspuiten van de verzwakte virussen kan het lichaam het virus herkennen en hier antistoffen tegen ontwikkelen. 

Net als bij de mens is het zo dat een dier alsnog een bepaalde ziekte kan krijgen ook al is deze gevaccineerd, maar door een dier te vaccineren is het ziektebeeld van een bepaald virus een heel stuk minder dan wanneer een dier hier geen eigen antistoffen voor heeft; het dier heeft hier dus minder of zelfs geen last van.

Ook is het belangrijk je dieren te vaccineren omdat een aantal virussen ook overdraagbaar zijn op de mens, hieronder valt bijvoorbeeld Leptospirose en Rabiës.

 

Nobivac DHP:                                          €20,90

Nobivac Leptospirose:                           €22,00

(Dit is de kleine cocktail- enting)

Nobivac DHP+Leptospirose:                €28,00

(Dit is de grote cocktail- enting, deze is eens in de 3 jaar nodig.)

Nobivac Kennelhoest:                          €30,50

(Deze vaccinatie is voornamelijk bij belang wanneer een hond naar een pension gaat of naar een cursus.)

Nobivac Puppy DP:                                €19,80

(Dit is de 6- weken enting, voornamelijk belangrijk voor fokkers)

Nobivac Parvo-C+ Leptospirose:         €22,00

(Dit is de 9- weken enting)

Nobivac Rabiës:                                    €27,50

(Deze vaccinatie is belangrijk wanneer Uw hond over de grens heen gaat. Deze vaccinatie is 3 jaar geldig)

 

Nobivac Tricat Trio:                              €26,95

Nobivac Bb kat:                                    €16,50

Nobivac Myxo-RHD plus:                    €29,15

 

Operaties:

Wanneer een eigenaar weet dat hun teefje geen nestjes (meer) zal gaan krijgen is het vaak voor de gezondheid van de hond beter om haar te laten steriliseren om hormonale aandoeningen te kunnen voorkomen (of in een later stadium waarbij deze al ontwikkeld zijn te kunnen remmen). Denk hierbij aan bijvoorbeeld een baarmoederontsteking of melkkliertumoren.

Sterilisatie hond <5kg:                           €231,00

Sterilisatie hond 5-10kg:                        €280,50

Sterilisatie hond 10-20kg:                     €302,50

Sterilisatie hond 20-30kg:                    €324,50

Sterilisatie hond 30-40kg:                    €363,00

Sterilisatie hond >40kg:                        €403,00

 

Sterilisatie kat:                                        €130,00

Sterilisatie konijn <4kg:                         €137,50

Sterilisatie konijn >4kg:                         €165,00

(LET OP: Bij een sterilisatie van een konijn kan het zo zijn dat ze zullen moeten overnachten voor het beste herstel, dit zit niet bij de prijs inbegrepen.)

 

(Deze prijzen zijn inclusief de narcose, pijnstilling achteraf en de operatie zelf, ook zit (indien nodig) de afspraak voor het verwijderen van de hechtingen hier bij inbegrepen.

LET OP: Antibiotica achteraf zit hier niet bij inbegrepen.)

 

Wanneer een eigenaar weet dat hun reu niet nodig zal zijn als dekreu kan ervoor gekozen worden om hem te laten castreren. Dit kan in bij de meeste gevallen ook de hond wat rustiger of minder dominant maken in geval van gedragsproblemen. Ook kan het aandoeningen voorkomen (of wanneer deze al ontwikkeld zijn geremd worden). Denk hierbij aan bijvoorbeeld een prostaatvergroting, voorhuidontsteking of testikeltumoren.

(mocht er gekozen worden voor castratie in verband met uitgebreide gedragsproblemen raden wij wel aan om dit te overleggen met een gedragstherapeut)

Castratie hond <5kg:                              €148,50

Castratie hond 5-10kg:                           €170,50

Castratie hond 10-20kg:                         €192,50

Castratie hond 20-30kg:                         €224,50

Castratie hond 30-40kg:                        €264,00

Castratie hond >40kg:                            €295,00

 

Castratie kater:                                        €80,00

Castratie konijn <4kg:                            €70,00

Castratie konijn >4kg:                            €80,00

Castratie cavia:                                        €70,00

(Deze prijzen zijn inclusief de narcose, pijnstilling achteraf en de operatie zelf, ook zit (indien nodig) de afspraak voor het verwijderen van de hechtingen hier bij inbegrepen.

LET OP: Antibiotica achteraf zit hier niet bij inbegrepen)